1 de Maig – Tristor i lluita per recuperar els drets.

lunes, mayo 1st, 2017 @ 7:10AM

MANIFEST 1º DE MAIG , DIA INTERNACIONAL DELS TREBALLADORS 2017 RECUPERAR OFICI I SALARI DIGNE

Les senyes macroeconomiques dels dos ultims anys evidencien una clara tendencia en la recuperacio economica, en un paper destacat d’Espanya, dins de l’entorn europeu. No obstant, estes senyes no se corresponen en la situacio de dificultat que encara travessen amples sectors de nostra ciutadania. Els treballadors contractats i els treballadors per conte alie en general, seguixen patint els efectes i els avatars que, injustament hem patit en l’excusa de la crisis.

L’Estat deu garantisar nostre model social mediant l’establiment d’uns servicis publics suficients, universals, gratuïts i eficients com font de desenroll economic, creacio d’ofici i cohesio social.

Els ciutadans de nostre païs deuen recuperar la posicio dins de l’Estat de Benestar i de Justicia Social que mereixen. Les institucions tenen l’obligacio de proporcionar-se’l i nostres representants politics estan obligats a recuperar el credit i la confiança que tan mereixcudament han perdut per la seua ambicio desmesurada de poder en molts casos, la gorromineria economica en atres, i la mediocre gestio de la seua representacio que, per lo general, antepon l’interes del partit al dels ciutadans, perjudicant greument els servicis basics i creant breches socials inasumibles en una societat alvançada.

Es l’hora d’alvançar en un gran acort retributiu d’un salari minim que mos sitüi de perdua de poder adquisitiu i que a la volta mos permeta en varis anys recuperar l’estructura salarial preexistent a la crisis economica.

Sabem que els salaris no han segut els culpables de la crisis, i tots els treballadors tenim dret a un salari digne que mos permeta alvançar i viure millor. Per a que mos fem una idea de la contundent durea en la que ha segut tractat el mercat laboral; un terç dels assalariats (34%), mes de 5,7 millons, cobren menys de 645 Euros.

La crisis mos deixa una evolucio precaria dels mileuristes cap a cotes per baix del SMI (Salaris Minims Interprofesionals). I encara que esta precarietat la patixen tots els trams d’edat, son els mes jovens els principals perjudicats, de tal modo que el 75% dels jovens en ofici, estan per baix del SMI. Espanya ademes es el sext païs en major brecha salarial de genero entre els 28 Estats membres de l’Unio, per damunt de la mija de la zona euro (16,5% de desfase salarial) i de l’UE (16,1%). Per aixo se fa necessari un desenroll efectiu de la Llei d’Igualtat que corrigga esta situacio.

En 2013, el Banc d’Espanya se permete el lux de recomanar contractar per baix del SMI; no obstant, ara que l’economia creix, no escoltem a ningu dir que se pugen els salaris per damunt de l’IPC, en lo que seguim acumulant precarietat i ampliant breches salaries.

Un sense fi de raons fan necessari, ara mes que mai, una representacio politica eficient , honrada, seria i transparent, en plantejaments de cort moderna i professional, sense ambigüitats ni nugaments ideologiques ni economiques, en plena independencia per a negociar la verdadera recuperacio del mon laboral espanyol.

RENOVACIO POLITICA complix tots els requisits per a actuar com alternativa POLITICA als distints partits politics tradicionals, en la professionalitat i l’independencia necessaries per a acometre els compromisos que la societat exigix d’una representacio politica, la qual principal missio es la defensa de l’interes general del poble i del sistema laboral.

RENOVACIO POLITICA es una força politica sense tendencia explícita, com ‘SERVIDORS PUBLICS’ en mayuscules per la que soles mos devem al POBLE.

Posted by
Categories: Sin categoría

Comments are closed.